Ziener van ongeluk
169 pages
Flemish

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris

Ziener van ongeluk , livre ebook

-

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris
Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus
169 pages
Flemish

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus

Description

Ik ben dus een ziener. Een Cognizant die onder het mandaat staat.

Het leven zou nu gemakkelijk moeten zijn, toch?

Fout.

Met alle 'ongelukken' die me blijven overkomen, heb ik geluk als ik de week overleef. Dat wil zeggen, als mijn gekke baas me niet eerst doodwerkt...

Sujets

Informations

Publié par
Date de parution 31 mars 2023
Nombre de lectures 0
EAN13 9781631428258
Langue Flemish

Informations légales : prix de location à la page 0,0350€. Cette information est donnée uniquement à titre indicatif conformément à la législation en vigueur.

Extrait

ZIENER VAN ONGELUK
SASHA URBAN SERIE: BOEK 2


DIMA ZALES

♠ MOZAIKA PUBLICATIONS ♠
CONTENTSHoofdstuk 1

Hoofdstuk 2

Hoofdstuk 3

Hoofdstuk 4

Hoofdstuk 5

Hoofdstuk 6

Hoofdstuk 7

Hoofdstuk 8

Hoofdstuk 9

Hoofdstuk 10

Hoofdstuk 11

Hoofdstuk 12

Hoofdstuk 13

Hoofdstuk 14

Hoofdstuk 15

Hoofdstuk 16

Hoofdstuk 17

Hoofdstuk 18

Hoofdstuk 19

Hoofdstuk 20

Hoofdstuk 21

Hoofdstuk 22

Hoofdstuk 23

Hoofdstuk 24

Hoofdstuk 25

Hoofdstuk 26

Hoofdstuk 27

Hoofdstuk 28

Hoofdstuk 29


Fragment uit Onwillige helderziende

Over de Auteur
Dit is een fictief boek. Namen, personages, plaatsen en incidenten zijn ofwel het product van de verbeelding van de auteur of worden fictief gebruikt, en elke gelijkenis met echte personen, levend of dood, zakelijke vestigingen, evenementen of locaties is puur toeval.


Copyright © 2023 Dima Zales en Anna Zaires
www.dimazales.com/book-series/nederlands/


Alle rechten voorbehouden.


Behalve voor gebruik in een recensie, mag geen enkel deel van dit boek zonder toestemming worden gereproduceerd, gescand of in gedrukte of elektronische vorm worden verspreid.


Gepubliceerd door Mozaika Publications, een imprint van Mozaika LLC.
www.mozaikallc.com


Omslag door Orina Kafe
www.orinakafe.design


Vertaling: Missy Veerhuis


e-ISBN: 978-1-63142-825-8
Gedrukt ISBN: 978-1-63142-831-9
HOOFDSTUK EEN

Ik kreun en open mijn ogen.
De slaapkamer draait en een horde drummers gebruikt mijn hersens om ‘Death Metal’s greatest hits’ te oefenen.
Hoeveel heb ik bij het jubileum gedronken?
Het enige wat ik me herinner zijn mensen met twee glazen alcohol, één voor hen, één voor mij — en ik die onder groepsdruk bezwijkt.
Ik ga rechtop zitten en laat mijn voeten in mijn pantoffels glijden. Door te bewegen voelt mijn schedel aan als een witte dwergster die op het punt staat om in een supernova te ontploffen.
Met bovenmenselijke inspanning slaag ik er op de een of andere manier in om mijn weg naar de badkamer te vinden.
Als lopen met een kater een sport was, dan zou ik een gouden medaille krijgen.
Een bleke geest van mijn toch al fletse zelf kijkt me vanuit de badkamerspiegel met enorme bloeddoorlopen ogen en een gitzwarte bos haar aan.
Als ik naar het toilet kijk, krijg ik flashbacks waarin ik het witte marmer omhels en ik herinner me vaag dat Ariël en Felix voor de eer vochten wie mijn haar vast mocht houden.
Na een grondige douche en vijf minuten tandenpoetsen, wordt mijn geest helder genoeg om te besluiten dat deze kater de ergste van mijn leven is.
Ik drink nooit meer.
Ik had tenminste een goede reden om zo dronken te worden — het jubileum is een groot gebeuren. Het was mijn intrede in de Cognizantenmaatschappij, het geheime ras met helderzienden (zoals ik), vampiers, afstammelingen van Hercules zoals mijn huisgenoot Ariël en wat voor technoding Felix ook is. Om nog maar te zwijgen van vampiers, weerwolven, dodenbezweerders en wie weet wat nog meer.
Ik strompel terug mijn kamer in en ik ben heel erg aan het overwegen om niet naar het werk te gaan. Het probleem met dit idee is dat mijn baas Nero in de Cognizantenwereld nu mijn mentor is — een rol met een nog onduidelijke betekenis. Gisteravond, nadat hij me over een salarisverhoging had geïnformeerd, eiste hij dat ik om elf uur ‘s ochtends twee nieuwe biotech-aandelen voor onze portefeuille zou onderzoeken — en het is al kwart voor acht, dus ik heb niet veel tijd.
In de veronderstelling dat ik het probleem in kleinere stukjes zou moeten breken, besluit ik om naar de keuken te gaan en wat vloeistoffen en elektrolyten in mezelf te proppen, om te zien of dat me weer het gevoel zal geven dat ik mens ben. Hoewel misschien de uitdrukking nu ‘me als een Cognizant voelen’ zou moeten zijn, omdat we geen mensen lijken te zijn.
Ik trek mijn meest comfortabele werkkleding aan, waggel de keuken in en vind daar Felix.
“Goedemorgen, feestbeest,” zegt hij met een irritant opgewekte glimlach. “Wil je eieren of havermout?”
Het gezicht van Felix is een mengelmoes van Slavische, Aziatische en Midden-Oosterse trekken en hij is de enige persoon die ik ken die er vertederend uitziet als hij met een doorlopende wenkbrauw wiebelt.
“Wat het beste tegen een kater werkt,” zeg ik krassend, terwijl de geur van eten me voor de verandering niet kan verleiden.
Felix knikt en prutst bij het fornuis terwijl ik de keuken zie draaien.
“Ik heb wat zout en bananen in je havermout gedaan,” zegt hij even later, zijn stem veel te luid voor mijn comfort. Hij zet met een schedelverpletterende knal de kom voor me neer. “Ik zal ook wat sap en thee voor je inschenken.”
Als hij me de vloeistoffen geeft, slurp ik het sap als een medicijn in één teug op en slurp ik aan de thee terwijl ik wacht tot de havermout is afgekoeld.
“Heb je Ariël met die vampier zien dansen?” zegt Felix samenzweerderig, terwijl hij met nog een te luide klap zijn eigen bord met eieren op tafel zet. “Wat dacht ze in vredesnaam?”
“Bedoel je Gaius?” Ik pak wat banaan met mijn lepel. “Ze zegt dat ze gewoon vrienden zijn.”
“Gewoon vrienden,” mompelt Felix. “ Wij zijn gewoon vrienden en als ik zo tegen haar aan zou wrijven, dan zou ze waarschijnlijk mijn nek breken.”
Hij bloost als hij beseft wat hij heeft gezegd. Dan kijkt hij naar de deur en wordt zo rood als een biet.
Ariël slentert parmantig de kamer in. Hoewel haar jubileummake-up verdwenen is, ziet ze er nog steeds uit alsof ze voor een cover van het tijdschrift Maxim zou kunnen poseren. Ze knippert met haar perfecte wimpers naar Felix en vraagt, “Wie zou je nek breken en waarom?”
“Niemand. Geen reden.” Felix stopt eten in zijn mond.
“Oké,” zegt Ariël en ze raast door de keuken als een zwoele Tasmaanse duivel uit een tekenfilm. Kastdeuren slaan dicht, borden kletteren tegen het aanrecht en borden rammelen in de gootsteen. Ik ben er vrij zeker van dat ik een barst in het kopje zie verschijnen dat ze vasthoudt terwijl ze het tegen de keukenkraan tikt in een poging om water te krijgen. Voordat ik haar kan smeken om op te houden met zo’n herrie te maken, pakt ze een bord eieren en een kop koffie en loopt naar de tafel.
“Wil je eens gaan zitten,” zegt Felix tegen haar terwijl ze een seconde later opspringt om op dezelfde uitzinnige manier melk te pakken. “Is dit je tiende kopje koffie of zo?”
Ariël gedraagt zich meer alsof ze amfetaminen gebruikt, maar ik zeg het niet hardop, want dat zou haar alleen maar van streek maken. Mijn huisgenoot gebruikt een reeks legale en, naar ik vermoed, een aantal niet-zo-legale medicijnen om haar te helpen om met de PTSS om te gaan die ze ontkent te hebben. Felix en ik maken het haar over het algemeen niet moeilijk, omdat het slikken van die pillen haar kwaliteit van leven lijkt te verbeteren.
“Ik ben gewoon opgewonden na gisteravond zoveel plezier te hebben gehad.” Ariëls enorme glimlach verblindt mijn katerogen.
“Zoveel ‘plezier’.” Ik maak luchtcitaten om ervoor te zorgen dat niemand mijn sarcasme mist. “Ik zou nu wel een guillotine kunnen gebruiken.”
“Is je kater echt zo erg?” Ariëls glimlach vervaagt een beetje. “Ik kan je aan een infuus aansluiten, als je wilt. Ze zeggen dat het bij uitdrogingsverschijnselen helpt.”
“Ik denk dat ik pas,” zeg ik terwijl ik van mijn thee nip. “Maar ik zal genoeg Tylenol innemen om een olifant te genezen of te doden.”
Ariël springt op en loopt naar het medicijnkastje. Bijna onmiddellijk is ze terug met een flesje pijnstillers en een glas water.
Dankbaar schuif ik een handje pillen in mijn mond en spoel ze weg met water. Hopelijk kan mijn lever het aan.
“Je kunt maar beter snel herstellen. Het jubileum was slechts de eerste stap in onze viering,” zegt Ariël terwijl ik verder eet.
Ik verslik me bijna in mijn havermout. “Meer feest?”
“Natuurlijk.” Ze kijkt me weer stralend aan. “Ik neem je mee naar de Earth Club.”
Ik stel me luide clubbeats voor en mijn linkeroog krijgt een onwillekeurige zenuwtic, de hoofdpijn pulseert vrolijk aan de basis van mijn hersenpan.
Felix kijkt me aan. “Weet je zeker dat het een goed idee is om haar daar zo snel mee naartoe te nemen?”
“Nee. Geen goed idee,” zeg ik terwijl ik de brok in mijn keel doorslik. “Ik ga liever naar een schietbaan om me door iemand door mijn hoofd te laten schieten.”
“Ik heb niet gezegd dat we vandaag gaan,” zegt Ariël, nog steeds op haar hypermanier. “We hoeven niet eens morgen te gaan. We gaan zaterdag, dan zal toch iedereen er zijn.”
“Wat bedoel je met iedereen?” Ik masseer mijn bonkende slapen.
“De Cognizanten,” zegt Ariël en ze prikt een stuk ei aan haar vork. “De Earth Club is waar we samenzijn zonder onze aard te verbergen.”
“Dat maakt het wel wat interessanter,” zeg ik voorzichtig en eet een halve lepel havermout op. “Misschien over een paar jaar, als die hoofdpijn weg is —”
“Hij bevindt zich in de Andere Wereld.” Ariëls glimlach dreigt haar gezicht te breken. “Het is je kans om er officieel heen te gaan — ik weet dat je dat zou willen.”
“Ik zal erover nadenken,” zeg ik en nip weer van mijn thee. “Maar geen alcohol bij de club als ik ga. Voor mij nooit meer alcohol.”
“Tuurlijk.” Ariël haalt met een schokkerige beweging haar vingers door haar haren, ze is nog steeds als een gek aan het stralen. “Ze hebben elke drug die de mens kent — en een aantal die de mens niet kent.”
Mijn eerdere zorgen over Ariëls nuchterheid keren keihard terug. Ik zie dat Felix me aandachtig aankijkt — zijn gedachten moeten de mijne weergalmen.
“Ga je met ons mee?” vraag ik aan Felix. Wat ik onuitgesproken laat, is, “Misschien kun je me helpen om haar in de gaten te houden?”
Felix aarzelt en knikt dan. “Ja. Goed. Ik ga wel mee.”
Ariël springt bijna op en neer in haar stoel. “Dit wordt zo leuk, jongens.”
In de kortstondige stilte die volgt, hoor ik het getrippel van pluizige voeten. Met een golf van schuldgevoel realiseer ik me dat ik in mijn katerleed helemaal vergeten ben om Fluffster te voeren

  • Univers Univers
  • Ebooks Ebooks
  • Livres audio Livres audio
  • Presse Presse
  • Podcasts Podcasts
  • BD BD
  • Documents Documents