Onwillige helderziende
204 pages
Flemish

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris

Onwillige helderziende , livre ebook

-

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris
Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus
204 pages
Flemish

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus

Description

Het leven als ziener is niet alles wat het lijkt te zijn. Vooral als je werkloos bent en je voormalige baasje je overal op de zwarte lijst zet.

Of als een legendarische Russische heks een gunst vraagt en ze het ondenkbare eist.

Wanneer gevaar iedereen om me heen bedreigt, is er maar één man tot wie ik me kan wenden -en hij is misschien niet wat hij lijkt te zijn.

Sujets

Informations

Publié par
Date de parution 11 mai 2023
Nombre de lectures 0
EAN13 9781631428364
Langue Flemish

Informations légales : prix de location à la page 0,0350€. Cette information est donnée uniquement à titre indicatif conformément à la législation en vigueur.

Extrait

ONWILLIGE HELDERZIENDE
SASHA URBAN SERIE: BOEK 3


DIMA ZALES

♠ MOZAIKA PUBLICATIONS ♠
CONTENTSHoofdstuk 1

Hoofdstuk 2

Hoofdstuk 3

Hoofdstuk 4

Hoofdstuk 5

Hoofdstuk 6

Hoofdstuk 7

Hoofdstuk 8

Hoofdstuk 9

Hoofdstuk 10

Hoofdstuk 11

Hoofdstuk 12

Hoofdstuk 13

Hoofdstuk 14

Hoofdstuk 15

Hoofdstuk 16

Hoofdstuk 17

Hoofdstuk 18

Hoofdstuk 19

Hoofdstuk 20

Hoofdstuk 21

Hoofdstuk 22

Hoofdstuk 23

Hoofdstuk 24

Hoofdstuk 25

Hoofdstuk 26

Hoofdstuk 27

Hoofdstuk 28

Hoofdstuk 29

Hoofdstuk 30

Hoofdstuk 31

Hoofdstuk 32

Hoofdstuk 33

Hoofdstuk 34

Hoofdstuk 35

Hoofdstuk 36

Hoofdstuk 37

Hoofdstuk 38

Hoofdstuk 39

Hoofdstuk 40

Hoofdstuk 41

Hoofdstuk 42

Hoofdstuk 43

Hoofdstuk 44

Hoofdstuk 45


Fragment uit Een trucje van de verbeelding

Over de Auteur
Dit is een fictief boek. Namen, personages, plaatsen en incidenten zijn ofwel het product van de verbeelding van de auteur of worden fictief gebruikt, en elke gelijkenis met echte personen, levend of dood, zakelijke vestigingen, evenementen of locaties is puur toeval.


Copyright © 2023 Dima Zales en Anna Zaires
www.dimazales.com/book-series/nederlands/


Alle rechten voorbehouden.


Behalve voor gebruik in een recensie, mag geen enkel deel van dit boek zonder toestemming worden gereproduceerd, gescand of in gedrukte of elektronische vorm worden verspreid.


Gepubliceerd door Mozaika Publications, een imprint van Mozaika LLC.
www.mozaikallc.com


Omslag door Orina Kafe
www.orinakafe.design


Vertaling: Missy Veerhuis


e-ISBN: 978-1-63142-836-4
Gedrukt ISBN: 978-1-63142-837-1
HOOFDSTUK EEN

Een hels geschreeuw rukt me uit de welkome armen van de slaap.
Met een bonzend hart schiet ik omhoog in een zittende positie.
Het kost me een moment om de bron van het geluid te lokaliseren.
Het is mijn telefoon.
Ik grijp het kwaadaardige apparaat ruw vast en staar naar de nummerweergave.
In plaats van een nummer staat er privénummer.
“Nee,” zeg ik tegen de onbekende telemarketeer — of wie de lastpost ook is. “Ik neem niet op als ik niet weet wie er belt.”
De telefoon blijft aanhoudend overgaan, dus ik tik op het scherm om de oproep te weigeren en wacht of ze een voicemail achterlaten.
Dat doen ze niet.
Dan zie ik hoe laat het is en ik word er zo boos van dat ik bijna de telefoon tegen de muur gooi. Het is mijn gebruikelijke tijd om voor het werk op te staan, maar ik hoef vandaag niet naar mijn werk — een van de weinige voordelen van het opzeggen van een goedbetaalde baan.
Wat het nog erger maakt, is mijn extreme sufheid. Ik ben mezelf duidelijk nog slaap verschuldigd van die hele nacht doorhalen voor Nero.
De manipulatieve klootzak.
Mijn maag knort.
Als ik wakker ben, dan kan ik net zo goed een snelle hap gaan eten.
Ik sta op, trek een joggingbroek en een comfortabel T-shirt aan om mijn werkloosheid te vieren, en loop de badkamer in om naar het toilet te gaan.
De kneuzing van de ork op mijn schouder ziet er in de badkamerspiegel paars-geel uit, maar het doet niet veel pijn — ongetwijfeld met dank aan de bevroren erwtenkompressen.
Er komen lekkere geuren uit de keuken en mijn neus sleept me daarheen om het te onderzoeken.
“Het zijn niet zomaar dingen,” zegt Felix tegen Fluffster, wiens kleine theeschoteltje met haver naast Felix’ pannenkoeken staat. “Ik werd bijna vermoord.”
“Goedemorgen.” Ik ga naar het aanrecht, pak een bord en leg er wat pannenkoeken op. “Hoe gaat het?”
“Felix is aan het mopperen,” antwoordt Fluffster in gedachten, en de uitdrukking op het gezicht van mijn chinchilla/domovoj komt zo dicht in de buurt van een grijns als een knaagdier ooit zou kunnen komen. “Eerst klaagde hij dat hij op de bank in de woonkamer moest slapen, toen zei hij dat hij nooit een vrouw zal krijgen, en nu is hij boos dat —”
“Dat was een privégesprek.” Felix wijst dreigend met zijn vork naar Fluffsters harige lijf.
Ik kijk ongelovig naar de vork. Is Felix gisteravond vergeten, toen Fluffster een succubus die high van de seks was in een bloederige smoothie veranderde?
“Sasha weet wat er is gebeurd,” antwoordt Fluffster alsof er geen vork bij hem in de buurt is. “Dus hoe privé is dit?”
“En ik denk dat je wel een vrouw zal krijgen, Felix,” zeg ik terwijl ik met mijn pannenkoeken ga zitten. “Ooit,” voeg ik er met een knipoog aan toe, terwijl ik de met koolhydraten beladen goedheid aan mijn vork spiets. “Vooral als we de woorden ‘krijgen’ en ‘vrouw’ losjes definiëren.”
De voordeur knalt open, wat het antwoord van Felix onderbreekt. Hij kijkt op zijn telefoon, bekijkt waarschijnlijk de beveiligingsbeelden en vertelt ons, “Het is Ariël.”
“Eindelijk,” zegt Fluffster in mijn hoofd en ik voel een steek van jaloezie dat hij met zijn mond vol haver zo welsprekend kan zijn. “Ze is vannacht niet thuisgekomen.”
“We zijn in de keuken,” roep ik om ervoor te zorgen dat Ariël niet denkt dat ze haar slaapkamer binnen kan sluipen en kan doen alsof alles in orde is. “Er zijn pannenkoeken.”
Ik stop eindelijk een stuk pannenkoek in mijn mond en de explosie van smaak doet me kreunen van waardering.
“Van aardappelen gemaakt,” legt Felix nors uit, terwijl zijn sombere uitdrukking zachter wordt. “Het is een traditioneel Russisch gerecht.” Somberder voegt hij eraan toe, “Nadat ik bijna was vermoord, had ik zin om iets te eten dat mijn moeder voor me zou maken toen ik klein was.”
“Hallo, allemaal,” zegt Ariël met het enthousiasme van een hyperactief kind dat strak staat van de chocolade en amfetaminen. “Goed om te zien dat het zo goed gaat met Fluffster. Hoe gaat het met jullie?”
Ze heeft de kleren van gisteravond aan, maar ze moet iets met haar make-up hebben gedaan, want ze lijkt van binnenuit te gloeien.
“Het is een lang verhaal,” zegt Felix en hij wisselt een verwarde blik met me uit.
Als hij denkt wat ik denk, dan heeft hij het recht om in de war te zijn. Dit is het vreemdste ‘walk of shame’-gedrag dat we ooit hebben gezien.
Zouden Ariël en Gaius verliefd kunnen zijn? Films zeggen tenslotte dat als je in die staat bent, je een beetje gek gaat doen.
Als alternatief neemt ze misschien iets nieuws aan zelfmedicatie voor haar PTSS?
Als om mijn overpeinzingen te benadrukken, wervelt Ariël als een tornado door de keuken — ongetwijfeld gebruikt ze haar Cognizantenkrachten om zo snel te bewegen. Voordat ik bewegingsziekte kan spellen, zit ze al met een bord vol pannenkoeken, een vork, een mes en een gretige uitdrukking op haar perfecte gezicht aan tafel.
“Vertel me wat er is gebeurd,” zegt ze opgewonden en stopt een aardappelpannenkoek in haar mond. Zelfs haar kauwen lijkt op snel vooruit spoelen te staan.
Ik schraap mijn keel. “Dus, herinner je je Harper nog — het ding dat seks gebruikte om me in de Earth Club bijna te vermoorden? Nou, hij — of zoals later bleek, zij — was hier gisteravond.”
Ariël staart me aan en slikt hoorbaar haar derde pannenkoek door. “Ik wist dat ze een zij was. Wat deed ze hier?”
“Je wist dat ze een zij was en je hebt het me niet verteld?” Ik halveer met kracht een aardappelpannenkoek met mijn vork.
“Ik wist niet dat jij het niet wist.” Ariël haalt haar schouders op. “Het was voor mij duidelijk wat ze was.”
“Het doet er niet toe.” Felix zet zijn bord weer recht. “Het belangrijkste is dat ze gisteravond heeft geprobeerd om ons te vermoorden. Het was ook bijna gelukt, maar Fluffster heeft ons gered.”
Fluffster blaast trots zijn staart op en gaat rechtop zitten — waardoor hij er als een pluizig stokstaartje uitziet in plaats van hem de diepgang te geven waar hij waarschijnlijk naar op zoek was.
Ariël laat haar vork vallen en staart mij en Felix met verschillende niveaus van beschuldiging aan. “Jullie hebben het huis verlaten nadat ik jullie heb afgezet? Maar hoe heeft Fluffster —”
“Nee,” zeg ik. “Ze was hier , in het appartement, vlak nadat je me had afgezet.”
Ariël wordt wit. “Hoe kan een succubus worden uitgenodigd —” Ze kijkt Felix aan en slaat zichzelf op haar voorhoofd. “Dat was je date?” Haar stem gaat omhoog. “Heb je een succubus bij ons thuis uitgenodigd?”
“Ik wist niet eens dat ze een Cognizant was,” zegt Felix. “Er was geen aura. Hoe moest ik dat weten?”
“De geur,” zeggen Ariël en ik in koor.
“Welke geur?” Felix snuift de lucht op alsof de geur van Harper misschien nog is blijven hangen. “Heb je het over haar parfum? Het rook buitengewoon lekker, maar —”
“Laat maar,” zegt Ariël, terwijl haar schouders zo slap hangen dat ik verwacht dat ze tot aan haar enkels zullen zakken. “Je gaat niet naar clubs, dus je hebt nog nooit een van hen ontmoet. Dit is allemaal mijn schuld. Ik had hier moeten zijn.” Ze bedekt haar gezicht met haar handen. “Het spijt me.”
“Luister,” zeg ik troostend, ongemakkelijk bij haar plotselinge stemmingswisseling. “Het gaat goed met ons. Met Fluffster in de buurt kan ons niets ergs overkomen. Niet in dit appartement.”
Fluffsters staart zwelt zo op dat hij nu groter is dan de rest van zijn lichaam.
“Vertel me precies wat er is gebeurd.” Ariël laat haar handen zakken, maar haar gezicht is nog steeds ongewoon bleek. “Elk klein detail.”
Felix en ik leggen het om de beurt uit. Hij begint met hoe hij Harper heeft ontmoet, verliefd werd en haar uitnodigde om te Netflix en chillen, ‘dit was de suggestie van Ariël geweest’. Ik vertel haar vervolgens hoe ik het appartement binnenkwam, de vijand rook en probeerde om tegen haar te vechten — en hoe Fluffster de klus had geklaard.
“Het spijt me zo,” zegt Ariël nog een keer als we klaar zijn. “Ik had hier moeten zijn. Het is niet goed te praten. Als dit anders was gelopen, dan had ik —”
Ze stopt met praten en er loopt een echte traan over haar wang.
Felix en ik kijken elkaar zeer bezorgd aan. Felix had, net als ik, waarschijnlijk gedacht dat Ariëls traanbuisjes er jaren geleden al mee op waren gehouden om te werken.
“Zou ze bipolair kunnen zijn of zo?” vraagt Fluffster — vermoede

  • Univers Univers
  • Ebooks Ebooks
  • Livres audio Livres audio
  • Presse Presse
  • Podcasts Podcasts
  • BD BD
  • Documents Documents