Talisman
150 pages
Czech

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris
Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus
150 pages
Czech

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus

Description

Kniha od Waltera Scotta obsahuje dva romány. Je jím rozsáhlejší Talisman a o něco kratší příběh Nebezpečný hrad. V obou případech se jedná o historické romány na pozadí válečných událostí, které jsou ochuceny romantickým kořením – tedy láskou mezi udatnými rytíři a šlechetnými dámami.
Talisman: Vyprahlá a smutná poušť rozprostírá se v krajích, kde se Jordán vlévá do Mrtvého moře. Tam, kde kdysi rostla květena, není nic než rozpukaná a neplodná země. V této krajině dojde k setkání dvou velice odlišných lidí, které jakoby zázrakem neskončí krveprolitím, ale přátelstvím. Kenneth obléká šat s našitým křížem a v pravici pevně svírá meč - je to skotský bojovník, jenž se přidal ke křižácké výpravě do Palestiny. Jeho druhem je saracén Emir s turbanem na hlavě a oštěpem připraveným k hodu, který ve své víře následuje Proroka. Jejich cesty se ale brzy zase rozdělují. Kenneth má důležitý úkol od samého krále Anglie - Richarda I. Lví srdce. Na své cestě se nečekaně setkává křižácký rytíř s dámou, které zasvětil své srdce a meč, a řadou dobrodružství, při kterých je znovu potřeba dobrých přátel.
Sir Walter Scott (1771–1832) byl skotský spisovatel – básník a romanopisec – a patřil svého času k nejčtenějším autorům a představitelům romantismu. Vyrostl v právnické rodině a sám vystudoval práva v Edinburku. Jeho jméno a dílo - především historické romány – se zapsalo na seznam klasické literatury.

Informations

Publié par
Date de parution 26 juillet 2021
Nombre de lectures 0
EAN13 9788711661895
Langue Czech

Informations légales : prix de location à la page 0,0200€. Cette information est donnée uniquement à titre indicatif conformément à la législation en vigueur.

Extrait

  • Univers Univers
  • Ebooks Ebooks
  • Livres audio Livres audio
  • Presse Presse
  • Podcasts Podcasts
  • BD BD
  • Documents Documents