De ellendigen V
195 pages
Flemish

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris

De ellendigen V , livre ebook

-
traduit par

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris
Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus
195 pages
Flemish

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus

Description

In het vijfde deel van ‘De ellendigen’ wordt het steeds onrustiger in Parijs. Rellende arbeiders nemen de stad over en dat is slecht nieuws voor de rijke baron Marius. De heroïsche Jean Valjean besluit hem te helpen, maar door het weerzien met inspecteur Javert is het jarenlange kat- en muisspel tussen de twee rivalen weer begonnen. Zal Javert, vastbesloten om hem te arresteren, de dief die zijn leven heeft gebeterd dan nu eindelijk in de kraag grijpen?
Hugo Victor vertelt op strijdvaardige wijze het verhaal over onrecht, liefde en het harde leven in het Frankrijk van twee eeuwen terug. Ook in de 21e eeuw blijft ‘Les misérables’ ongematigd populair, zoals blijkt uit het succes van de verfilming in 2012 met Hugh Jackman, Russell Crowe en Anne Hathaway in de hoofdrol. De film won maar liefst drie Golden Globe Awards.
Victor Hugo (1802-1885) staat bekend als een van de grootste Franse schrijvers aller tijden. De klassiekers ‘De ellendigen’ en ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ zijn twee van zijn meest geroemde romans. Naast romanschrijver was Hugo ook dichter, toneelschrijver en mensenrechtenactivist, en dat laatste komt duidelijk naar voren in zijn werk. Hij wordt gezien als een van de grondleggers van de Romantische stroming in de literatuur. Ook in de eeuwen na zijn publicaties wordt er nog volop genoten van zijn nalatenschap. Zo werd de filmadaptatie uit 2012 van 'De ellendigen' een wereldwijd succes.

Informations

Publié par
Date de parution 21 mai 2021
Nombre de lectures 0
EAN13 9788726844825
Langue Flemish

Informations légales : prix de location à la page 0,0250€. Cette information est donnée uniquement à titre indicatif conformément à la législation en vigueur.

Extrait

  • Univers Univers
  • Ebooks Ebooks
  • Livres audio Livres audio
  • Presse Presse
  • Podcasts Podcasts
  • BD BD
  • Documents Documents