De ellendigen IV
260 pages
Flemish

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris

De ellendigen IV , livre ebook

-
traduit par

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris
Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus
260 pages
Flemish

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus

Description

In het vierde deel van ‘De ellendigen’ krijgt de onrechtvaardige familie Thénardier hun verdiende loon. Ze moeten voor hun misdaden de gevangenis in. Het enige lichtpuntje is dat de welgestelde baron Marius via de Thénardiers zijn grote liefde heeft ontmoet, Cosette. Maar lukt het ze te midden van de dramatische politieke rellen in Parijs om samen het geluk te vinden?
Hugo Victor vertelt op strijdvaardige wijze het verhaal over onrecht, liefde en het harde leven in het Frankrijk van twee eeuwen terug. Ook in de 21e eeuw blijft ‘Les misérables’ ongematigd populair, zoals blijkt uit het succes van de verfilming in 2012 met Hugh Jackman, Russell Crowe en Anne Hathaway in de hoofdrol. De film won maar liefst drie Golden Globe Awards.
Victor Hugo (1802-1885) staat bekend als een van de grootste Franse schrijvers aller tijden. De klassiekers ‘De ellendigen’ en ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ zijn twee van zijn meest geroemde romans. Naast romanschrijver was Hugo ook dichter, toneelschrijver en mensenrechtenactivist, en dat laatste komt duidelijk naar voren in zijn werk. Hij wordt gezien als een van de grondleggers van de Romantische stroming in de literatuur. Ook in de eeuwen na zijn publicaties wordt er nog volop genoten van zijn nalatenschap. Zo werd de filmadaptatie uit 2012 van 'De ellendigen' een wereldwijd succes.

Informations

Publié par
Date de parution 21 mai 2021
Nombre de lectures 0
EAN13 9788726844818
Langue Flemish

Informations légales : prix de location à la page 0,0300€. Cette information est donnée uniquement à titre indicatif conformément à la législation en vigueur.

Extrait

  • Univers Univers
  • Ebooks Ebooks
  • Livres audio Livres audio
  • Presse Presse
  • Podcasts Podcasts
  • BD BD
  • Documents Documents