Een leerschool voor Robinsons
113 pages
Flemish

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris

Een leerschool voor Robinsons , livre ebook

-
traduit par

Découvre YouScribe en t'inscrivant gratuitement

Je m'inscris
Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus
113 pages
Flemish

Vous pourrez modifier la taille du texte de cet ouvrage

Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus

Description

Na het immense succes van Daniel Defoe’s Robinson Crusoe werd de Robinsonade, een roman over iemand die moet overleven in de wildernis, een populair genre. Ook de grote schrijver van avonturenromans Jules Verne waagde zich aan dit genre met Een leerschool voor Robinsons.
Een groep avonturiers onder leiding van de rijke Godfrey Morgen wil een reis rond de wereld maken, maar strandt op een onbewoond eiland. Net als Robinson Crusoe moeten ze proberen te overleven met wat ze op het eiland vinden.
Jules Verne (1828-1905) werd geboren in de Franse havenstad Nantes en had advocaat moeten worden zoals zijn vader, maar hij rende vroeg van huis weg om toneelstukken en artikelen voor tijdschriften te schrijven. Zijn samenwerking met de uitgever Pierre-Jules Hetzel leidde tot de magisch populaire boekenreeks 'Voyages extraordinaires' - fantastische reizen - waarin hij op basis van zorgvuldig onderzoek, onder andere 'Naar het middelpunt der aarde' (1864), 'Twintigduizend mijlen onder zee' (1870) en 'De reis om de wereld in 80 dagen' (1873) schreef.
Jules Verne is ten onrechte geclassificeerd als kinderschrijver vanwege de verkorte en vervormde versies van zijn boeken, terwijl hij als auteur in Frankrijk de artistieke avant-garde heeft beïnvloed.
Jules Verne is de op één na meest vertaalde auteur ter wereld - gelegen tussen Agatha Christie en William Shakespeare - en wordt vaak de vader van het science fiction-genre genoemd.

Sujets

Informations

Publié par
Date de parution 17 décembre 2021
Nombre de lectures 0
EAN13 9788726116304
Langue Flemish

Informations légales : prix de location à la page 0,0250€. Cette information est donnée uniquement à titre indicatif conformément à la législation en vigueur.

Extrait

  • Univers Univers
  • Ebooks Ebooks
  • Livres audio Livres audio
  • Presse Presse
  • Podcasts Podcasts
  • BD BD
  • Documents Documents